Διαβάστε τις θέσεις του σχεδίου β'

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Αλαβάνος: Το θέμα είναι να βγει ο …κόσμος στις αγορές! | Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Αλαβάνος: Το θέμα είναι να βγει ο …κόσμος στις αγορές!

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σχεδίου β ο κ. Λ. Καραγιώργος

Του Δημήτρη Βάλλα
«Το θέμα είναι να βγει ο κόσμος στις αγορές, να ξαναβγεί ο μαγαζάτορας στις αγορές, και να ξαναβγεί ο βιοτέχνης στις αγορές. Οι λόγοι προσφυγής σε νέο δανεισμό στηρίζονται κυρίως στη δημοσιονομική ανικανότητα της χώρας μας να καλύψει τις μεγάλες δανειακές της υποχρεώσεις. Τώρα εάν κάθε ένα ή δύο χρόνια δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση και μερικά κατοστάρικα στήριξη στα πιο ευπαθή στρώματα, δεν λύνει σε βάθος το πρόβλημά τους, ούτε τα προβλήματα τις ελληνικής οικονομίας, παρά το ότι καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμα και ένα πενηντάρικο σε μία οικογένεια μετράει…»

Πιάνοντας το πραγματικό νόημα και το σφυγμό της ελληνικής οικονομίας, ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής του Σχεδίου Β΄, σήμετα από τη Λάρισα ήταν σαφής.  Στα πλαίσια λοιπόν περιοδείας του ενόψει των Ευρωεκλογών παραχώρησε  συνέντευξη τύπου στα νέα γραφεία του Σχεδίου Β΄ επί της οδού Κουμουνδούρου και αναφέρθηκε  στο μήνυμα του ελληνικού λαού προς την Ευρώπη που είναι «όχι άλλος εξευτελισμός στην πατρίδα μας»:
«Έχουμε, είπε,  οικονομικό εξευτελισμό, γιατί μας έχουν φέρει στην κατάσταση να έχουμε τη μεγαλύτερη κρίση ύφεσης που παρουσιάστηκε ποτέ σε αναπτυγμένη χώρα σε καιρό ειρήνης. Έχουμε πολιτικό εξευτελισμό καθώς είναι ασύλληπτο το αίσχος να κινδυνεύει να πέσει μια κυβέρνηση για το εάν το παστεριωμένο γάλα χρειάζεται πέντε ημέρες ή επτά και να είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία να θέλει να μας το επιβάλει.
Ζούμε ακόμα και έναν πολιτιστικό εξευτελισμό. Μας έχουν προσβάλλει επανειλημμένα όλοι τους, και η Μέρκελ και ο Σόιμπλε  και η Αφροδίτη της Μήλου με το προτεταμένο δάκτυλο και νομίζω ότι γι’ αυτό το κεντρικό μήνυμα που πρέπει να δώσει η χώρα στις ευρωεκλογές είναι ένα μεγάλο «όχι» για να επανεγκαταστατήσει την έννοια μιας χώρας που έχει ταυτότητα και ενός λαού που είναι περήφανος και θέλει να πάει μπροστά…»
Ο επικεφαλής του Σχεδίου Β΄, προανήγγειλε για την ερχόμενη Δευτέρα συγκέντρωση στα Τρίκαλα ενώ ανακοίνωσε την δική του υποψηφιότητα για την Ευρωβουλή, του γιατρού κ. Λάμπρου Καραγιώργου για τη Λάρισα και του δικηγόρου κ. Χρήστου Σταμόπουλου για τα Τρίκαλα επισημαίνοντας ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν και άλλα 15 ονόματα.


| Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου